Tien man van Anderlecht houden krappe zege vast in zoutloze match

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 7 reacties

Anderlecht gaat door naar de volgende ronde van de Croky Cup, maar met de vingers in de neus was het alvast niet. Een helft lang viel er niets te beleven, maar in de tweede scoorde Harbaoui al snel. Maar dan kreeg gelegenheidsaanvoerder Dendoncker rood...

Weiler zette zeven nieuwe mensen ten opzichte van de wedstrijd tegen Genk en toch oogde de basisopstelling van de Brusselaars nog steeds indrukwekkend. De vervangers noemden immers Bruno, Harbaoui, Capel, Doumbia, Obradovic,...

Saai...

Stanciu moest zowaar in een dienende rol op het middenveld gaan spelen. De nummer 10 was immers voor Bruno. En Dendoncker stond weer in de verdediging bij afwezigheid van Kara en Deschacht. Maar goed, die zou overal zich wel redden.

Dendoncker was ook als verdediger weer sterk, maar pakte wel twee gele kaarten.

Obradovic maakte zijn rentree na maanden blessureleed, Dendoncker droeg de kapiteinsband en Stanciu speelde veel lager, op de plaats van Tielemans. Dat moeten zowat de opvallendste wijzigingen geweest zijn bij de thuisploeg. Te veel om goed te zijn blijkbaar, want de eerste helft was met voorsprong de saaiste die we dit seizoen al zagen.

Zelfs geen blunder achterin en/of een achterstand om hen wakker te schudden. OHL had geen enkele kans, maar Anderlecht deed niet veel beter. Eens een uitbraak van Acheampong, Bruno eens van ver en... Nee, dat was het. Het opwindendste van die eerste helft was dat Emilio Ferrera naar de tribune werd gestuurd na een opstootje met de grensrechter.

Harbaoui was weer beslissend.

Weiler greep in en haalde Obradovic - die maandag al 45 minuten speelde - en Idrissa Doumbia naar de kant voor Chipciu en Hanni. De eerste kans - na 48 minuten - was echter voor OHL. Boeckx moest een vrije trap van Casagolda onder zijn lat weghalen. En eindelijk kwam de wedstrijd los. En er werd gescoord. Stanciu was sneller op de bal en tikte in één tijd door tot bij Harbaoui, die zijn killerinstinct nog eens liet zien: 1-0.

Rood Dendoncker

Anderlecht op rozen, want niemand die hen nu nog in de problemen zag komen. Maar een kwartier later was Dendoncker bijna verplicht om zijn tweede geel te pakken toen Azevedo zich door de verdediging wurmde. Een zure smaak in de mond na die eerste keer de aanvoerdersband gekregen te hebben... Maar Anderlecht liet OHL niet meer voor Boeckx verschijnen. Een krappe zege na een partij die niet zoveel om het lijf had.