Wereldwijde primeur in Nederlandse bekermatch: de intrede van een videoscheidsrechter

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Wereldwijde primeur in Nederlandse bekermatch: de intrede van een videoscheidsrechter
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond wordt voor het eerst een videoscheidsrechter in een officiële wedstrijd gebruikt. Er kan dan ook gesproken worden van een 'wereldwijde primeur'. De eer gaat naar het Nederlandse bekerduel Ajax - Willem II.

Pol van Boekel is vanavond de hoofdscheidsrechter in het bekerduel tussen Ajax en Willem II. Opvallend: hij kan ten alle tijden hulp vragen aan videoscheidsrechter Danny Makkelie. Een primeur in het voetbal! Donderdag, wanneer Feyenoord en FC Oss elkaar treffen in de KNVB-beker, zijn de rollen omgedraaid.

Volgens Makkelie is er een uitgebreid leertraject aan voorafgegaan. "We hebben heel veel wedstrijden vanuit de regiewagen bekeken", zo liet hij De Telegraaf optekenen. "En ook veel momenten gezien, waarbij we hadden kunnen helpen als een collega iets niet zag of konden ingrijpen om een fout van de scheidsrechter te corrigeren."

"Komt de eerlijkheid ten goede"

In Nederland zijn ze alvast enthousiast. "Ik denk dat het voor het hele betaalde voetbal goed is", zegt Ajax-trainer Peter Bosz op Ajax TV. "Het is natuurlijk een hele goede zaak, dat je in korte tijd te horen kan krijgen of het wel of geen penalty is, wel of niet een rode kaart. Dat komt de eerlijkheid van het spel ten goede."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties