Vanhaezebrouck heeft dé oplossing voor de Beker: "Schaf die maar gewoon af"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 61 reacties
Vanhaezebrouck heeft dé oplossing voor de Beker: "Schaf die maar gewoon af"
Foto: © photonews

Het AA Gent van Hein Vanhaezebrouck speelt vier wedstrijden op tien dagen tijd. Een enorm zware periode dus, mede veroorzaakt door de Beker van België. Daar heeft de Gentse oefenmeester overigens een duidelijke mening over.

"Schaf de Beker maar gewoon af", aldus Vanhaezebrouck op de persconferentie. "Ik heb liever geen Beker, dan heb je eens een normale week. Om die bekerwedstrijden er nog in te krijgen moet je die allemaal in het midden van de week plannen."

Zelfs de kleine ploegen brengen een halve B-ploeg op het veld, dan stop je er beter mee

Ook het gebrek aan interesse, zelfs van de kleinere ploegen, doet er geen goed aan. "Als de kleine ploegen al beginnen te spelen met reservespelers, dan hou je er beter mee op. Leuven, Lierse, ze stelden allemaal een halve B-ploeg op."

Europees ticket naar de competitie

"Ik begrijp die ploegen ook wel. De competitie is voor hen belangrijker én ook veel zwaarder geworden. Er zijn daar geen gemakkelijke matchen meer. Er komt verder geen volk op af, het wordt amper uitgezonden op televisie."

Een duidelijke oplossing, naast het afvoeren ervan, is er nog niet. "Men is al vijfentwintig jaar aan het zoeken naar een oplossing en die is nog steeds niet gevonden. Dan geven ze dat Europees ticket maar beter aan de competitie."

Volgens Vanhaezebrouck zien we deze prijs beter niet aan het eind van het seizoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties