Jeurissen reageert op rol Dierick: "Het was zijn taak niet, maar Boucaut had moeten reageren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Jeurissen reageert op rol Dierick: "Het was zijn taak niet, maar Boucaut had moeten reageren"
Foto: © SC

Ref Boucaut was bij AA Gent de gebeten hond na de 1-0 nederlaag van de Buffalo's in Jan Breydel. Het feit dat vierde man Kristof Dierick luid hoorbaar riep dat het strafschop was, en dat daarna nog eens herhaalde bij Gent-manager Louwagie, versterkte dat gevoel.

De verdeeldheid bij de refs ziet voormalig scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen niet graag. "Als er iets naar buiten moet komen, moet het door de scheidsrechter gebeuren. Dierick, de vierde man, is een volwaardig scheidsrechter, maar het was niet aan hem om daar commentaar op te geven."

"Wat hij wél deed, was zijn job. Of hij nu moest bevestigen achteraf dat het penalty was, dat weet ik niet. Anderzijds kan hij achteraf moeilijk gaan ontkennen dat hij het aangaf." De fout ligt vooral bij Boucaut. "Het was beter geweest had hij zelf gereageerd."

Waarom Boucaut zelf niet reageerde, is mij een raadsel

"Dan had men misschien wel nog wat begrip kunnen tonen voor zijn fout. In het verleden heeft Boucaut dat wel gedaan als hij een fout maakte. Waarom hij nu beslist heeft om niet te reageren is me een raadsel", sloot Jeurissen af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties