KV Mechelen begrijpt niets van de schorsing voor Rits: "Een gebrek aan fair play ten opzichte van een ploegmaat? Laat me niet lachen"

Redactie
| 101 reacties
KV Mechelen begrijpt niets van de schorsing voor Rits:  "Een gebrek aan fair play ten opzichte van een ploegmaat? Laat me niet lachen"
Foto: © photonews

De Geschillencommissie gaf KV Mechelen-middenvelder Mats Rits dinsdag een bijzondere straf. De Mechelaar kreeg een effectieve schorsing en een boete van 400 euro. Niet voor zijn handspel tegen Racing Genk, wel omdat hij ploegmaat Laurens Paulussen liet opdraaien voor de uitsluiting.

Een sanctie waar voorzitter Johan Timmermans het allesbehalve mee eens is. "Een gebrek aan fair play ten opzichte van een ploegmaat? Laat me niet lachen", reageerde die bij Het Nieuwsblad. "Men wil in België weer heiliger zijn dan de paus. Ik heb al opdracht gegeven om beroep aan te tekenen."

Rits probeerde zich nog te verdedigen. Zo dacht hij dat eens een rode kaart gegeven werd, die onomkeerbaar is. De uitleg van de voormalige Ajacied bleek onvoldoende om de Geschillencommissie op andere gedachten te brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties