Welke status hebben de drie 'Belgische' Bosniërs Milicevic, Susic en Cocalic in hun thuisland? Dit is het antwoord

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Welke status hebben de drie 'Belgische' Bosniërs Milicevic, Susic en Cocalic in hun thuisland? Dit is het antwoord
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Bosnische selectie die vrijdagavond België bekampt telt naast enkele bekende namen ook jongens die in de Jupiler Pro League actief zijn. Welke status hebben zij in hun thuisland? We overlopen het 'Belgische' drietal met Edin Causevic van SportSport.ba.

Danijel Milicevic - 30 - AA Gent

"Milicevic is er pas voor de tweede keer bij, veel weten we dus niet over hem. Zijn keuze voor Bosnië had heel wat voeten in de aarde. Eerst wel, vervolgens neigde hij naar Zwitserland, om onder de nieuwe bondscoach toch voor Bosnië te kiezen."

"Hij is inmiddels de dertig gepasseerd. Dat zijn kans bij een kwalitatief sterker Zwitserland er niet zou komen, heeft wellicht meegespeeld. Het valt nu af te wachten hoe ver zijn mogelijkheden reiken bij de Bosnische ploeg. In het aanvallend compartiment lopen er namelijk enkele kleppers rond."

Tino-Sven Susic - 24 - KRC Genk

"Dezelfde vraag kunnen we stellen bij Susic, die al enkele jaren in de nationale ploeg rondloopt. Hij was er al bij op de Wereldbeker in 2014, toen nog onder leiding van zijn nonkel Safet Susic. Daar kwam toen veel kritiek op van de Bosnische fans."

"Ondertussen bewees Susic dat hij zijn plaats bij de nationale ploeg verdient. Bij Hajduk Split groeide hij uit tot een geweldenaar. Duitse en Turkse teams trokken aan zijn mouw, maar hij wachtte het goede aanbod af. Dat kwam er uiteindelijk met Genk, een club uit zijn geboorteland. Hopelijk belandt hij op een dag in een grote Europese competitie."

Edin Cocalic - 28 - KV Mechelen

"Cocalic is net als Milicevic nog een onbekende binnen de nationale ploeg. Tot de kern behoren is voor hem voorlopig al een belangrijke stap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties