Twee Antwerp-spelers laten interland schieten: "We beseffen het belang van de wedstrijd op Lierse"

Koen Frans
Koen Frans
| 16 reacties
Twee Antwerp-spelers laten interland schieten: "We beseffen het belang van de wedstrijd op Lierse"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Congo en Tunesië spelen belangrijke kwalificatieduels voor de komende Africa Cup, maar ze zullen daarvoor niet kunnen rekenen op de Antwerpspelers Nicaise Kudimbana en Fabien Camus.

Kudimbana en Camus hebben de bondschoaches van respectievelijk Congo en Tunesië laten weten dat ze de topper met Antwerp tegen Lierse belangrijker vinden. "Het was vooral belangrijk dat ik aan mijn land een goede reden kon geven. Ze waren erg begripvol", zegt Kudimbana aan ATV.

"Ze beseffen dat het geen evidente keuze is, met de Africa Cup die eraan komt. En ze weten nu hoe belangrijk die match tegen Lierse is. Het is een persoonlijke keuze. De laatste vier wedstrijden worden een soort finale sprint", aldus de Congolese doelman.

Als je rustig blijft en het hoofd koel houdt, heb je niet veel nodig om een déclic te kunnen maken.

Antwerp doet plots weer mee

Na de 4-0 tegen Union doet Antwerp plots weer helemaal mee. Na een zes op zes kan het zondag - mits winst op het veld van Lierse - zelfs op een gedeelde tweede plek komen. En zeggen dat Lierse twee weken geleden nog acht punten los stond.

"Zo zie je maar: als je rustig blijft en het hoofd koel houdt, heb je niet veel nodig om een déclic te kunnen maken. Dat is nu in twee wedstrijden gebeurd. Maar we moeten waakzaam blijven en bevestigen, want het kan ook weer snel de andere richting uitgaan", zegt coach Fred Vanderbiest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties