De gedaanteverwisseling van Kara Mbodj gaat hand in hand met de wederopstanding van Anderlecht

Hermès Van Damme
| 5 reacties
De gedaanteverwisseling van Kara Mbodj gaat hand in hand met de wederopstanding van Anderlecht

Vorig jaar kreeg hij bakken kritiek, maar dit seizoen speelt hij onberispelijk. Kara Mbodj is eindelijk de 'patron' van de verdediging waar Anderlecht zo lang naar op zoek was. De rots in de branding is bovendien ook aanvallend van grote waarde.

Vorig seizoen werd hij fel bekritiseerd en zelfs uitgelachen. Maar dit seizoen legt Kara Mbodj alle criticasters het zwijgen op. Al sinds het begin van de nieuwe jaargang speelt de Senegalese verdediger onberispelijk. Hij stond deze zomer nog dicht bij een vertrek uit het Astridpark, maar de fans zullen maar wat blij zijn dat hij uiteindelijk toch bleef.

Zondag speelde hij tegen Lokeren een perfecte wedstrijd in het hart van de defensie. Bovendien schonk hij aanvaller Teodorzcyk met een fijne voorzet het winnende doelpunt. Als hij nu ook nog assists gaat beginnen geven...

Het was overigens al de derde keer in vier wedstrijden dat Kara beslissend was voor zijn team. Hij scoorde tegen Genk, gaf een assist in de jammerlijke nederlaag tegen Westerlo en deed er tegen Lokeren nog een beslissende laatste pass bij.

Een andere speler

Vorig seizoen kreeg Kara nog veel kritiek te verwerken na enkele grote en kleine flaters, maar hij aanvaardde die niet altijd. Dit seizoen wordt er nauwelijks over de Senegalees gepraat, tenzij om de loftrompet over hem af te steken.

Na twee clean sheets op een rij hoeft Anderlecht niet meer te zoeken naar de baas in de paars-witte defensie. Heersend in de lucht en nauwelijks balverlies in het grondspel: Kara Mbodj is dé absolute sleutelfiguur in de revival van Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties