Roef beseft dat concurrentie eraan komt: "Op mijn 17de was ik niet zo sterk als Mile"

Redactie
| 3 reacties
Roef beseft dat concurrentie eraan komt: "Op mijn 17de was ik niet zo sterk als Mile"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Davy Roef is de nummer 1 onder de doelmannen bij Anderlecht. Maar hij beseft dat er een serieus talent zit aan te komen met Mile Svilar. "Hij is beter dan ik op zijn 17de."

Roef was bij de jeugd nooit het haantje de voorste. Hij liet zich pas op latere leeftijd opmerken zoals tegen Galatasaray, waar hij iedereen overtuigde van zijn kwaliteiten. "Mile is een supertalent", geeft Roef toe in LDH. "Ik zie hem elke dag op training, maar hij moet nog geduld hebben en ervaring opdoen."

Maar er is respect voor de 17-jarige doelman van de beloften, die ook al derde doelman is bij de A-ploeg. "Op mijn 17de was ik niet zo sterk als Mile. Maar elke doelman heeft zijn eigen evolutie. In de nationale jeugd was Sven Dhoest beter dan ik, maar zijn carrière werd gefnuikt door blessures en nu speelt hij in vierde klasse."

Mile Svilar komt eraan en met reuzensprongen.

"Je moet ook geluk hebben. Van der Sar is altijd mijn idool geweest, net als Iker Casillas. Hij begon op zijn 17de in de A-ploeg van Real Madrid, de leeftijd die Mile nu heeft", weet Roef.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties