Limburgse derby extra gekruid voor ex-Genkie Stef Peeters: "Niet écht thuiskomen in Genk"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Limburgse derby extra gekruid voor ex-Genkie Stef Peeters: "Niet écht thuiskomen in Genk"
Foto: © photonews

Dé man in vorm bij STVV is Stef Peeters. Hij kan bijzonder mooie statistieken voorleggen en wat meer is, zondag kijkt hij zijn ex-club KRC Genk in de ogen. Hoog tijd voor een gesprek met de middenvelder.

Stef Peeters is uitstekend aan het seizoen begonnen. Vooral zijn fraaie traptechniek valt op. Op deze manier hielp hij STVV al aan enkele belangrijke goals. Hij vond zelf 2 keer de weg naar de netten, maar hij liet ook al 5 keer scoren.

"Ik heb al 5 assists gegeven, dat is juist. Drie daarvan vanop een stilstaande fase. Dit zijn mooie statistieken en ik ben blij voor mezelf natuurlijk." Al primeert voor Peeters het ploegbelang. "Ik had toch liever wat hoger gestaan in de rangschikking met STVV."

Stef Peeters: "Ja, ik had het spandoek van onze supporters gelezen"

Zondag speelt Peeters zijn eerste echte Limburgse derby. Hij doorliep de jeugdreeksen bij KRC Genk en speelde enkele keren voor de hoofdmacht, maar brak er nooit echt door. Nu zal hij in het kanariegele shirt van Sint-Truiden de voor hem bekende Luminus Arena betreden.

De 24-jarige Peeters beseft dat dit een belangrijke match is voor de supporters. Onmiddellijk na de wedstrijd tegen Westerlo ontvouwden zij een spandoek waarop stond te lezen: '23/10, D-day, anti Genk. Make us proud'. Stef? "Ja, ik had het spandoek wel gezien", lacht hij.

Stef Peeters enkele jaren geleden in actie bij KRC Genk

"Het is natuurlijk een speciale match. Ik heb heel lang bij Genk gevoetbald en het is nu de eerste keer in jaren dat ik zal terugkeren. Ik moet toegeven dat ik bij de opmaak van de kalender al wel had gekeken wanneer het Genk - Sint-Truiden was."

Toch zal de Limburgse derby nieuw zijn voor Peeters. "Voor mij is het niet echt thuiskomen in Genk want daarvoor heb ik te weinig in de eerste ploeg gevoetbald. Dat gevoel heb ik meer bij MVV. Ik heb ook nooit live een derby tussen Genk en STVV bijgewoond, dus ik weet niet helemaal wat me te wachten staat. Maar ik weet wel dat het sterk leeft bij de fans."

Dit spandoek toonden de supporters van STVV na de match tegen Westerlo
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties