Top&Flop Bij de toppers en floppers: Wase leeuwen, Anderlecht, aanstekers, topfans, Gent, Standard, ...

Bij de toppers en floppers: Wase leeuwen, Anderlecht, aanstekers, topfans, Gent, Standard, ...
Foto: © photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

10 Wase leeuwen

En ze deden het voor Stijn Vreven. Waasland-Beveren ontdeed zich té snel van zijn coach, want ook met Vreven hadden de leeuwen zich op ontembare wijze voorbij Anderlecht geknokt.

Alle spelers zeiden het achteraf, maar lieten eerst op het veld zien dat ze wél de mentaliteit bezitten die de paars-witte vedetten op dit moment zo ontberen.

Kustboys doen Standard zwemmen

Franck Berrier, de man met het meest magische penseel van de Belgische voetbalcompetitie? Als hij het laat zien, zeker! Wat een branie, wat een manier van voetballen.

Hij deed - samen met artiesten als El Ghanassy en Canesin - de Oostendse motor helemaal aanslaan. Waren er enkele weken geleden nog wat twijfels, nu lijkt Oostende écht mee te doen om play-off 1.

Supporters, hou je vooral niet in!

En dan toch ook weer een pluim voor jullie. Hoe de fans van KV Mechelen in een vol Achter de Kazerne achter hun team stonden? Voorwaar prachtig, het leverde ook punten op uiteindelijk.

Ook de fans van Zulte Waregem (wat een manier van een 0-0 vieren tegen Club Brugge) en Oostende deden meer dan hun duit in het zakje. Een tip dus aan die van pakweg Moeskroen en Sint-Truiden: laat je horen!

FLOP

Aarde aan Anderlecht

This is ground control to major René. Houston, we have a problem. Doffe ellende, dieptepunt, schandalig, triestig, ... Hoe Anderlecht tegen 10 Waaslanders verdiend verloor, het zegt zoveel over de huidige staat van paraatheid bij paars-wit.

Miljoenen en miljoenen aan euro's op het veld, maar o zo weinig rendement. Te veel ego's, te weinig ploeggeest. Weiler heeft nog flink wat werk voor de boeg, zoveel is duidelijk.

Die andere 'topploegen'

Zag u de Gentse verdediging rammelen? Los van de goede intenties van KV Mechelen met veel druk op de bal hadden de Buffalo's het gewoon zelf gezocht. "Ik blijf niet geduldig", was ook Hein Vanhaezebrouck boos. Het leek dan ook nergens naar, Mitrovic op kop.

Al kan het nóg slordiger blijkbaar. Zag u de manier waarop ene Goreux keer op keer zich liet ringeloren aan de Belgische kust? Ook dat was een topploeg onwaardig. Zulte Waregem staat nog steeds fier op kop, maar het heeft toch ook te maken met het drama dat andere teams op de mat brengen soms.

Supporters hou je in!

En dan waren er nog de supporters, die dit weekend toch een klein minpuntje verzorgden tijdens de partijen. Er waren rookbommetjes op Stayen tegen Charleroi, er was een aansteker op het gezicht van Proto in Oostende - Standard.

Zonder fans geen voetbal, stadionverboden zijn al te vaak te belachelijk voor woorden. Maar we willen de supporters toch een tip geven om het proper te houden, anders is dit weer koren op de molen ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties