Debat van de week: Hoe denkt u over al die trainersontslagen?

Debat van de week: Hoe denkt u over al die trainersontslagen?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ze liggen al met vier op straat in de hoogste klasse dit seizoen. En er zijn er nog wiens stoel aan het wankelen is. In België hebben we een historiek van weinig geduld met trainers te hebben. Maar moet er een mentaliteitswijziging komen?

Bij Arsenal staat Arsène Wenger al twintig seizoenen aan het roer, ondanks ook mindere jaargangen. Bij Zulte Waregem bouwen ze geduldig voort met Francky Dury. Bij Manchester United mocht Alex Ferguson 27 jaar de plak zwaaien. Maar het zijn uitzonderingen in het wereldvoetbal en zeker in België. De houdbaarheidsdatum van een trainer overschrijdt meestal de drie jaar niet.

Thierry Goudet, na twee speeldagen al ontslagen.

En bij sommigen is het geduld wel heel beperkt. In 1B werd Thierry Goudet, coach van Tubize, al na twee speeldagen aan de deur gezet. Bob Peeters kreeg niet veel meer tijd bij Westerlo en in Lokeren en Waasland-Beveren zetten ze vorige week hun trainer aan de deur na nog niet de helft van de reguliere competitie. Standard zocht zelfs al sinds begin het seizoen naar een stok om Yannick Ferrera op de keien te werpen.

Een trend niet alleen in België

Acht coaches in totaal kregen al hun C4 in de twee hoogste klasses: Leekens, Vreven, Ferrera, Peeters, Vanderbiest, Goudet, Fraeye en Euvrard. En het is niet dat de meeste van die clubs het ondertussen stukken beter doen.

De laatste tien jaar werd er al 85 keer van coach gewisseld. Maar het is overal een trend geworden, zoals u HIER kan lezen. Wat is uw mening hierover? Moeten we in België meer geduld gaan hebben?

Wat denkt u van al die snelle ontslagen?

23%
10%
50%
20%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties