Bondscoach in defensieve nood: bijna geen enkele Rode Duivel speelt écht mee

Bondscoach in defensieve nood: bijna geen enkele Rode Duivel speelt écht mee

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagmiddag om 12 uur maakt Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de wedstrijden van de Rode Duivels tegen Nederland en Estland. Vooral in de defensie wordt het voor de bondscoach opnieuw puzzelen.

Voor zover we weten is Nana Asare de voorbije maand geen Rode Duivel geworden, terwijl Thomas Vermaelen zeker buiten strijd is. Bovendien is ook Toby Alderweireld onzeker voor de twee confrontaties, terwijl diverse andere Rode Duivels én potentiële Rode Duivels ook weinig reden tot juichen hebben.

In het laatste jaar (sinds het duel met Italië in november 2016) werden liefst 16 verdedigers opgeroepen door Wilmots en/of Martinez. Daarvan zijn naast Vermaelen en Alderweireld nog diverse anderen buiten strijd. Jason Denayer, Jordan Lukaku, Bjorn Engels en zelfs Dedryck Boyata zijn out en er zijn ook gewoon spelers die weinig tot niet spelen.

Speelt wel alles én is daardoor de enige echte zekerheid in de selectie van Martinez: Laurent Ciman. Hij speelde vier wedstrijden en 100% van de tijd voor zijn team Montréal Impact. Ook Nicolas Lombaerts komt - eindelijk - opnieuw meer aan spelen toe bij Zenit Sint-Petersburg. Martinez zelf rekent op Kompany, maar die kon nog niet al te veel speelminuten maken dit seizoen. Misschien dat Jelle Van Damme toch een optie wordt?

We bekeken van de 16 spelers die het voorbije jaar als verdediger werden opgeroepen bij de Rode Duivels hoeveel speelminuten ze maakten tussen de wedstrijd in Gibraltar en 2 november. De resultaten zijn navenant:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties