Van Holsbeeck wil ex-speler terug naar Anderlecht halen: "Ik hoop hem mee te krijgen"

Redactie
| 6 reacties
Van Holsbeeck wil ex-speler terug naar Anderlecht halen: "Ik hoop hem mee te krijgen"
Foto: © photonews

De wintermercato nadert met rasse schreden en heel wat clubs houden de markt dan ook al goed in de gaten om begin januari meteen toe te slaan. Ook RSC Anderlecht zal transfers doen, al is paars-wit ook met andere zaken bezig.

Zo wil Anderlecht op termijn vaker een beroep doen op zijn ex-spelers. Een functie als trainer of scout moet tot de mogelijkheden behoren, al liep dat in het verleden niet altijd van een leien dakje. "Wil ik meer anciens opnemen in de club? Ja, maar niet ten koste van alles", zegt manager Herman Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik heb een paar ex-spelers over de vloer gekregen. Die zeiden ongegeneerd: voor minder dan dit bedrag (Van Holsbeeck schrijft het getal 10.000 op, nvdr.) trek ik mijn voetbalschoenen niet aan. Anderen hadden het moeilijk om onder aan de ladder te beginnen."

Toch kan het ook anders, zo benadrukt Van Holsbeeck. "Johan Walem was een van de uitzonderingen. Bij hem ging het niet om het geld of zijn postje. Hij wilde trainer worden op Anderlecht en we mochten hem geven wat hij volgens ons waard was."

Lovre, Andersen en... Olsen

Uiteindelijk werken er nog steeds weinig ex-spelers voor Anderlecht. Al wil de club daar verandering in brengen. "We zijn ermee bezig. We willen met mensen werken die ter plaatse wonen en een inventaris kunnen maken van de spelers die in eerste en tweede klasse van hun land of regio spelen."

Van Holsbeeck weet ook precies wie hij nodig heeft. "Ik wil hiervoor ex-spelers inzetten. Goran Lovre werkt al voor ons, Henrik Andersen ook en ik hoop nu Morten Olsen mee te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties