Exclusief: Dit is de nieuwe middenvelder die Anderlecht in januari wil binnenhalen

Exclusief: Dit is de nieuwe middenvelder die Anderlecht in januari wil binnenhalen
Foto: © photonews

Anderlecht is van plan serieus de transfermarkt op te trekken tijdens de wintermercato. Eén beoogd doelwit is een defensieve middenvelder die als patron kan dienen. En Voetbalkrant.com kwam achter de naam van de speler: Julian Baumgartlinger.

Anderlecht stuurde afgelopen weekend een scout naar de internationale match Oostenrijk-Slowakije. En dat was vooral om Julian Baumgartlinger in het oog te houden. De Oostenrijkse middenvelder is geen onbetwist titularis bij Bayer Leverkusen.

Hij heeft er wel nog een contract tot 2020, maar in dat contract staat een afkoopclausule van 4 miljoen euro. De 28-jarige international past volledig in het profiel dat Weiler voor ogen heeft: ervaren, winnaarsmentaliteit en een leider. De kans is groot dat Anderlecht in de komende weken de onderhandelingen opstart.

Bijzonder ervaren

Baumgartlinger speelde dit seizoen ook al drie Champions League-wedstrijden en heeft al 53 caps op zijn palmares staan. Hij speelde vijf seizoenen voor Mainz vooraleer deze zomer de overstap te maken naar Leverkusen. Weiler heeft hem helemaal bovenaan zijn boodschappenlijstje gezet. Daardoor zou hij in januari ook Dendoncker naar de verdediging kunnen trekken terwijl Kara Mbodji naar de Africa Cup is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties