Reactie VIDEO: Thoelen vol vertrouwen: "Maar verwacht wel dat Hein nog gaat wisselen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Moeskroen
| 0 reacties
VIDEO: Thoelen vol vertrouwen: "Maar verwacht wel dat Hein nog gaat wisselen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het 'keepersprobleem' van AA Gent zag er tegen Moeskroen toch al een heel stuk minder erg uit. Yannick Thoelen toonde zijn stijgend vormpeil met een mooie kap en reageerde achteraf voor onze camera.

"Deze zege doet deugd", vertaalde Thoelen het gevoel dat overheerste bij AA Gent. "Het was misschien niet altijd even mooi, maar we hadden de wedstrijd onder controle." Toch ging de hartslag nog even de lucht in toen Trezeguet bij een 0-1 stand kon aanleggen.

Fantastische Nielsen

"Lasse hield daar de ploeg recht met een sublieme tackle. Hij deed het fantastisch. Ik kan alleen maar zeggen dat mijn verdediging vandaag top was en mij echt geholpen heeft om de nul te houden." Met een degelijke defensie voor je, krijg je uiteraard vertrouwen.

Thoelen demonstreerde dat door Markovic het bos in te sturen met een knappe kap. "Mijn controle was iets te ver, maar hij liep al voor me. Dat was ideaal om terug te kappen. Anders trap ik tegen hem aan. Nu moet ik er wel mee opletten, de andere clubs kijken mee", lachte de doelman. "Normaal gezien ben ik niet zo voor die risico's."

Nu moet ik ermee opletten, de andere clubs kijken mee

Over zijn statuut wou hij niet teveel kwijt. Nochtans krijgt hij steeds meer de uitstraling van een eerste doelman. "We zien wel wat de toekomst brengt. Er komt een periode van heel wat wedstrijden aan, dus ik verwacht wel dat hij me hier en daar misschien nog zal wisselen."

"Dit geeft wel vertrouwen natuurlijk, dat ik mocht blijven staan." Zal dat ook het geval zijn donderdag tegen Braga? "Voor mij is het de eerste wedstrijd ooit in een Europese groepsfase, dus het gaat heel speciaal zijn. Of ik zeker speel? Dat zeg jij", sloot Thoelen snel af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties