Tielemans is ambitieus: "Ik ben goed genoeg voor een stap hogerop"

Tim Bex
Tim Bex
| 7 reacties
Tielemans is ambitieus: "Ik ben goed genoeg voor een stap hogerop"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans kent een moeilijk seizoen bij RSC Anderlecht, maar de 19-jarige middenvelder blijft ambitieus. Donderdag gaat Anderlecht op bezoek bij FK Qabala, een wedstrijd die gewonnen moet worden.

"Ons doel op dit moment is om de groepsfase te overleven", zegt Tielemans in een interview met UEFA.com. "Daarna moeten we verder kijken. Veel hangt ook van de loting af. Het valt nog te zien welke ploeg we dan voorgeschoteld krijgen."

"Mijn persoonlijke ambities? Ik wil een goed seizoen hebben met Anderlecht, dat is het belangrijkste voor mij", gaat de middenvelder verder. "We moeten zo hoog eindigen als we kunnen. Ik hoop ook een stap hogerop te zetten, niet meteen, maar afhankelijk van hoe alles op termijn loopt."

We moeten de poulefase overleven. Wat er daarna komt, moeten we dan bekijken

Youri Tielemans is nog maar 19 jaar, maar heeft al ontzettend veel ervaring, ook op Europees vlak. "Ik weet dat de mensen veel van mij verwachten, maar ik voel geen druk. Ik weet dat ik goed genoeg ben om op een hoger niveau mee te kunnen", klinkt het bij Tielemans.

"Ik moet conditioneel en fysiek nog sterker worden en dan kan ik in de toekomst naar een grotere competitie trekken. Ik hou van aantrekkelijk voetbal en ik hou ervan om kwaliteitsvolle passen te geven, maar ik weet dat ik nog harder moet werken om er te geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties