Reactie Ferrera steekt hand in eigen boezem na pandoering tegen Club Brugge: "Zijn we nog niet klaar voor"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 4 reacties
Ferrera steekt hand in eigen boezem na pandoering tegen Club Brugge: "Zijn we nog niet klaar voor"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen kreeg vrijdagavond een pandoering van jewelste op het veld van regerend landskampioen Club Brugge. De ploeg van Yannick Ferrera verloor met 6-1, maar de Brusselaar had er na de match geen probleem mee om toe te geven dat de tegenstander beter was.

“Eerst en vooral: proficiat aan Club Brugge, voor de demonstratie in de tweede helft”, stak Ferrera op de persconferentie na de match van wal. “Voor aanvang van de match gaven de statistieken ons weinig kans om iets te rapen op Jan Breydel. Daarom wilden we iets proberen.”

“We wilden hoog druk zetten, goed wetende dat Club drie dagen eerder nog maar een wedstrijd had gespeeld. We wilden ook meevoetballen, en dat is gedurende de eerste 35 minuten niet eens zo slecht gelukt.”

"Te weinig solidariteit na gemiste penalty" - Yannick Ferrera

Na de pauze liep het echter mis voor Malinwa. “Het werd snel 2-0, maar toen we tegenprikten dachten we dat het nog kon. Maar dan volgde de 3-1 en misten we een strafschop. Na die strafschop hebben mijn spelers te weinig solidariteit getoond”, ging Ferrera verder.

“Niet iedereen ging hoog druk zetten, maar ook niet iedereen speelde laag. We speelden niet meer compact en dan… Dan was het met de kwaliteiten en de goeie spelers die Club Brugge heeft plezierig om te voetballen.”

"We zijn er nog niet klaar voor"

Yannick Ferrera

Ferrera gaf tot slot nog toe dat hij een inschattingsfout maakte. “Ik dacht dat we hier hoog druk konden komen zetten, maar ik had het bij het verkeerde eind. Dat is mijn verantwoordelijkheid, want we zijn daar nog niet klaar voor.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties