Het falen van de Zweden bij Gent door Zweedse bril: "Rinne was zelfs in Zweden wisselvallig"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Het falen van de Zweden bij Gent door Zweedse bril: "Rinne was zelfs in Zweden wisselvallig"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat AA Gent een kerkhof lijkt voor Zweedse voetballers, dat kon u hier al lezen. We legden de verschillende voorbeelden, Johansson, Rinne, Kujovic en Eriksson voor aan een Zweedse collega.

Vooral van Emir Kujovic, destijds toch lid van het Zweedse nationale elftal, werd er meer verwacht. "Niemand had verwacht dat hij het zo slecht zou doen", geeft ook Christian Sundqvist van Matchdax aan. "Toch stelden velen vragen bij zijn transfer."

"Het team was volledig rond hem gebouwd en het spel was op hem afgesteld in Zweden, dat is bij Gent niet zo. Velen vonden hem ook 'te oud' voor de stap naar Gent." Nog opmerkelijker was het falen van Johansson vorig seizoen.

Met zo'n gebrek aan motivatie als Johansson, kom je niet verder dan de Scandinavische competities

-Christian Sundqvist

"Ik geloofde er wel in", geeft Sundqvist toe. "Omdat hij zoveel talent heeft. Zijn probleem is een duidelijk gebrek aan motivatie. Anders ga je niet op je 27ste stoppen met de nationale ploeg omdat je meer bij je familie wil zijn. Met zo'n ingesteldheid kom je niet verder dan de Scandinavische competities."

De overgang van Rinne naar Gent kwam in Zweden als een verrassing. "Hij was nog maar een half jaar de eerste doelman van Örebro en zelfs daar was hij niet regelmatig in zijn prestaties. Toen hij in twee wedstrijden tien goals om de oren kreeg, was het uiteraard nieuws hier in Zweden."

Ook Magnus Eriksson mislukte in Gent, moeten de Gentenaars dan stoppen met speuren op de Zweedse markt? "Ik denk dat Gent voorzichtiger moet worden in hun keuzes. Ze halen, naast Johansson, niet de grootste sterren naar België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties