Zulte Waregem geraakt niet voorbij Waasland-Beveren, maar dit doet Leye wel erg mooi...

Tim Bex
Tim Bex

Gisterenavond nam Zulte Waregem het in eigen huis op tegen Waasland-Beveren. De Waaslanders staan pas dertiende in het klassement, dus voor de leider uit de Jupiler Pro League zou het moeten lukken om de drie punten thuis te houden.

Maar Waasland-Beveren bleek toch een moeilijkere tegenstander dan verwacht. Zulte Waregem startte verschroeiend aan de wedstrijd en na vier minuten zette Mbaye Leye de 1-0 al op het scorebord, maar tien minuten voor rust hing Zinho Gano de bordjes in evenwicht.

Zulte Waregem was niet de sterrenploeg die we al vaker dit seizoen te zien kregen en speelde een bleke tweede helft. De wedstrijd werd erg rommelig en doelpunten zaten er niet meer in. Maar toch moeten we één ding onthouden van Zulte Waregem. Het doelpunt van Mbaye Leye was pure klasse.