Sterkhouder weken buiten strijd: leider moet achterin puzzelen
Redactie
| 1 reacties

Timothy Derijck van Zulte Waregem weken uit door spierblessure tegen Waasland-Beveren

Sterkhouder weken buiten strijd: leider moet achterin puzzelen
Foto: © photonews

Zulte-Waregem heeft in het gelijkspel tegen Waasland-Beveren niet enkel punten verloren. Timothy Derijck moest naar de kant met een blessure en is enkele weken niet inzetbaar voor Essevee. En dat is bijzonder slecht nieuws.

Na een uur tegen Waasland-Beveren moest Derijck naar de kant, en hij wist dat het er niet goed uit zag. “Ik kon niet meer lopen, dus was een wissel onvermijdelijk. Toen ik naar achteren liep, voelde ik plots een pijnscheut. Meteen wist ik dat het erg was. Ik kan niet meer normaal stappen en heb veel pijn. Ik vrees voor een scheur of een verrekking", klonk het zaterdag al in het Regenboogstadion.

Francky Dury besefte meteen dat hij in de problemen zat, want momenteel heeft hij amper 1 centrale verdediger die fit is. "Hopelijk kunnen we in dat geval Luca snel recupereren", refereerde hij naar Luca Marrone, de huurling van Juventus. Die is na meer dan een maand blessureleed misschien nog niet helemaal wedstrijdklaar.

Nu is de diagnose door Essevee gesteld: een verrekking aan de adductoren en een onbeschikbaarheid van twee à drie weken. Zulte Waregem zal het vermoedelijk rustig aan doen met de leider in de verdediging en dus mist Derijck mogelijk de resterende 5 wedstrijden (4 competitiewedstrijden + Beker) van 2016.

Wat Dury vrijdag in Lokeren gaat doen? Meer dan waarschijnlijk kiest hij voor Christophe Lepoint centraal achterin, waardoor er op het middenveld een stekje vrijkomt. Sander Coopman kan mogelijk rekenen op een eerste basisplaats in de competitie, al mogen ook enkele andere bankzitters dromen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties