'Zwart gat' op het Anderlechtse middenveld: "Alles behalve een voetballer"

'Zwart gat' op het Anderlechtse middenveld: "Alles behalve een voetballer"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Weiler moest zijn middenveld herschikken in de topper tegen Club Brugge door de afwezigheid van Nicolae Stanciu. Daardoor kwam Stéphane Badji terug in de ploeg te staan, maar dat blijft toch een zwart gat in de ploeg van paars-wit.

Badji valt telkens door de mand. Op de Waalse radio ging Manuel Jous trouwens hard door over de middenvelder: "Er staat bij Anderlecht een man op het veld die alles behalve een voetballer is", klonk het. En daar had hij niet helemaal ongelijk in. Badji recupereerde wel redelijk wat ballen, maar daarna liep het telkens mis door verkeerde passes, treuzelen of slechte keuzes.

Ook Herman Van Holsbeeck zal de lacune op zijn middenveld wel gezien hebben en gaat tijdens de wintermercato een extra middenvelder aantrekken. René Weiler gebruikt de jonge Idrissa Doumbia immers nog amper. De 19-jarige Ivoriaan zat ook zondag negentig minuten op de bank en speelt zijn matchen bij de beloften.

En Youri Tielemans op de tien was ook weer geen succes. "Iedereen weet nu wel dat mijn beste positie de 'acht' is", zei die na de match. "Maar de coach beslist", voegde hij eraan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties