Reactie Buyens ontevreden na verlies tegen ex-ploeg: "Qua 100 procent kansen was het in evenwicht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 0 reacties
Buyens ontevreden na verlies tegen ex-ploeg: "Qua 100 procent kansen was het in evenwicht"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rode lantaarn Westerlo kon de stunt en het gelijkspel vanuit de heenronde zondag niet herhalen tegen Standard. Ondanks een halfuur met een man meer op het veld, werd er met 3-1 verloren. Yoni Buyens zag nochtans genoeg open kansen voor zijn team.

Buyens, nota bene een ex-Rouche, baalde van de gemiste kansen. "Iedereen had het gevoel dat er meer in zat", zei Buyens na de wedstrijd. "We kregen dé kans op de 1-1, die misten we en dan kwamen we 2-0 achter. We hadden toch zeker 6 kansen om die aansluitingstreffer te maken, zeker als je dan met 11 tegen 10 komt te staan."

"Maar bij de 3-0 wisten we dat het gedaan was", aldus de middenvelder, die zijn ex-ploeg wél efficiënt zag omspringen met de kansen. "Qua 100 procent kansen was het in evenwicht. Standard scoort drie keer en wij missen ze allemaal. Op die manier kan je niet winnen op Standard."

Drie haalbare duels

"Ik denk dat we nu een reeks van 3 wedstrijden hebben waarin we moeten proberen om 6 of 7 op 9 te halen. De komende weken zijn enorm belangrijk. Of het tussen ons en Moeskroen gaat? Dat kan ik nu nog niet zeggen. Als we nu een paar keer punten pakken, kunnen we terug tussen de mensen staan", besluit Buyens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties