Opmerkelijk verhaal over Van Holsbeeck: Vandamme hield deal tegen

Redactie
| 16 reacties
Opmerkelijk verhaal over Van Holsbeeck: Vandamme hield deal tegen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Herman Van Holsbeeck wordt ook genoemd in het fameuze dossier van 'Football Leaks'. Blijkbaar geven de betrokken kranten met mondjesmaat hun informatie vrij. Le Soir heeft nu Herman Van Holsbeeck in een moeilijk parket gebracht.

Van Holsbeeck stond immers op het punt een deal te sluiten met Doyen Sports, een bureau dat de rechten - of de gedeeltelijke rechten - op spelers opkoopt. Maar Doyen Sports kwam in het verleden al in opspraak omdat het de regels op 'Third Party Ownership' omzeilt. De manager van Anderlecht wou echter in zee gaan met hen, blijkt uit een brief die Football Leaks opsnorde.

Twee miljoen voor Kouyate en Alvarez

Doyen Sports wou van Tielemans, Mbemba, Mitrovic, Alvarez en Kouyate 25 procent van de rechten opkopen voor zes miljoen euro. Enkel bij Kouyate en Alvarez wilde Van Holsbeeck meewerken. "Anderlecht accepteert de investering van 25% van Doyen Sports in twee spelers van ons voor 2 miljoen euro: Kouyaté wiens waarde op 5 miljoen euro (1,25 miljoen euro) wordt geschat en Alvarez 3 miljoen euro (750.000 euro). Anderlecht heeft ook interesse in een samenwerking voor toekomstige transfers", klinkt het in de brief.

Maar het feestje ging niet door, want de sterke man in de schaduw hield de constructie tegen. Alexandre Vandamme, die heel wat invloed heeft binnen de club, liet weten dat hij een samenwerking met Doyen Sports niet zag zitten en blies het af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties