Na het duel tussen de kneusjes: "Nog nooit zoiets zwak gezien" en "Wie de meeste financiële middelen heeft, degradeert niet"

Na het duel tussen de kneusjes: "Nog nooit zoiets zwak gezien" en "Wie de meeste financiële middelen heeft, degradeert niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie nog twijfelde of Westerlo en Moeskroen op de juiste plaats in het klassement staan, moet de match van dinsdagavond misschien nog eens herbekijken. "Een draak", zucht Jos Willems. Zijn hart bloedt als hij Westerlo aan het werk ziet.

Willems zit nog elke thuismatch van Westerlo trouw op zijn zitje in het stadion waar hij na zijn actieve loopbaan als radiojournalist een abonnement voor kocht, samen met zijn vrouw. Ook hij kon het gisteren voor tv amper aanzien. "Tja, twee ploegen die duidelijk op hun plaats staan hé. Ik heb de laatste 15 jaar praktisch elke wedstrijd van Westerlo gezien, maar dit seizoen zag ik nog geen enkele goeie. Dit is het slechtste wat ze ooit lieten zien", aldus Willems, die jaren verslag gaf in 't Kuipje.

Het was dan toch niet de schuld van Bob Peeters: "Het is gewoon een gebrek aan kwaliteit, ze kunnen niet beter."

Ook Moeskroen krijgt daarbij een veeg uit de pan. "Ze schuiven Glen De Boeck opzij en die Rednic komt even verkondigen dat hij kwaliteit met hopen heeft. En twee matchen later zit hij al te zagen achter nieuwe spelers. Een grap noem ik dat. Bob Peeters werd in Westerlo ook opzijgeschoven, maar nu kan je wel concluderen dat het niet aan de trainer lag, maar aan een gebrek aan kwaliteit. Ze kunnen gewoon niet beter."

Wie er gaat degraderen, is koffiedik kijken, maar dat het ofwel Westerlo of Moeskroen gaat worden, lijkt een uitgemaakte zaak. "Weet je, ik kom enkel nog naar Westerlo omdat ik er veel vrienden heb. Voor het voetbal hoef je het niet te doen. Maar het is ook een trend in heel eerste klasse: het niveau is weer gedaald. Ik mis ook spelers die hun leven willen geven voor hun club. Het kan ze allemaal niet veel schelen als ze maar hun centen hebben op het einde van de maand. Ze zijn niet meer verbonden aan de club."

Westerlo heeft een nieuwe spits nodig, denkt Willems.

En voor Westerlo heeft Willems ook een tip: "Ze moeten een nieuwe spits en middenvelder gaan halen. Ik was redelijk positief over die Ganvoula in het begin, maar nu worden zijn technische zwakheden merkbaar. Hij kan geen man voorbij! En een leider op het middenveld hebben ze ook nodig, iemand die de boel in handen kan nemen. En dan kan Heylen in de defensie gaan spelen, waar hij toch voor meer zekerheid kan zorgen."

Het komt op één ding neer: geld. Wie er het meeste van heeft, zal waarschijnlijk niet degraderen. "Ik vraag me af of Westerlo het geld heeft om zich gevoelig te versterken. Ik hoorde dat ze sponsors willen aantrekken voor januari. En wat kan Moeskroen? Wie de beste financiële mogelijkheden heeft, gaat het redden", denkt Willems.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties