Dreigementen John Bico hebben serieuze impact, maar club kan wel nog uit competitie gehaald worden (en wat met speler Beerschot-Wilrijk?)

Redactie
| 17 reacties
Dreigementen John Bico hebben serieuze impact, maar club kan wel nog uit competitie gehaald worden (en wat met speler Beerschot-Wilrijk?)

Een competitieboycot in januari als de club door de KBVB niet in zijn rechten wordt hersteld en de met forfait verloren wedstrijden van afgelopen weekend niet worden ingehaald. Zware eisen op tafel gelegd door John Bico, terwijl er nog wel wat problemen zijn.

White Star kreeg op 1 december een laatste waarschuwing van de KBVB in verband met een openstaande schuld aan ex-speler Leandro Zorbo. Het ging daar niet op in en dus werd het team vanaf 12 december geschorst van alle sportactiviteiten.

En dat had een serieuze impact op het A-team én de jeugd, die allen niet mochten spelen zolang er geen garanties waren dat de 6000 euro voor Zorbo waren betaald.

De club betwistte die schuld meteen en kon naar eigen zeggen ook de betalingsbewijzen voorleggen. Ondertussen verloor WS Brussel wel met forfait van Oudenaarde. Nu eisten ze excuses van de voetbalbond én ze willen de match tegen Oudenaarde toch nog spelen.

De schorsing is alvast opgeheven. Of ze ook nog gelijk gaan krijgen wat betreft de match tegen Oudenaarde? Dat valt nog af te wachten. Anders kan Bico alsnog de competitie boycotten. Na de forfaitnederlaag tegen Oudenaarde moet hij wel opletten: als het team ook tegen Deinze (14/01) en Geel (21/01) forfait geeft, dan wordt het uit de competitie gezet.

En er is meer aan de hand. Een maand geleden kregen we van een andere ex-speler (Prychynenko) te horen dat ook hij nog een deel van zijn salaris van vorig seizoen dient op te strijken. "Gek dat een team dan nog in competitie mag blijven, in Duitsland zou dat geen waar zijn", klonk het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties