Ondanks indrukwekkende prestatie tegen Lokeren maakte Genk-coach Albert Stuivenberg zich toch even ongerust

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 3 reacties
Ondanks indrukwekkende prestatie tegen Lokeren maakte Genk-coach Albert Stuivenberg zich toch even ongerust

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk toonde zaterdagavond waarom het eigenlijk een plaats in play-off 1 verdient. De spelers van coach Albert Stuivenberg combineerden prima, creëerden kansen bij de vleet en wonnen uiteindelijk met overtuigende 4-0 cijfers.

Het was 90 minuten lang eenrichtingsvoetbal. "Dat was ook wel te verwachten", opende Stuivenberg de persconferentie. "We wisten het vooraf. Het is belangrijk om tegen een ploeg als Lokeren, dat zich verdedigend goed kan organiseren, hoog tempo te spelen. We hebben dat heel goed gedaan en heel wat kansen gecreëerd.

"Het heeft natuurlijk heel lang geduurd voor we de eerste en dan de tweede goal maakten"

Al werden er wel ook heel wat kansen gemist. "Ik was wel een beetje ongerust dat we onszelf wéér niet zouden belonen. Het heeft natuurlijk heel lang geduurd voor we de eerste en dan de tweede goal maakten. Dat schot net buiten de zestien (van Martin) dat kan er ook in gaan. Dat zou niet kloppen qua verhoudingen, maar dat is nu eenmaal voetbal."

"We moeten niet bang zijn om naar de goal te schieten. De Lokerse keeper heeft heel wat reddingen gedaan. We combineren bijna tot aan de doellijn, maar het gaat natuurlijk wel om rendement. Maar op deze manier play-off 2 beginnen, is toch wel een knappe prestatie", besluit de Genk-coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties