Dé ploeg die we missen in play-off 1 en het is nogmaals bewezen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
Dé ploeg die we missen in play-off 1 en het is nogmaals bewezen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht, Club Brugge, Zulte Waregem, KV Oostende, Sporting Charleroi en KAA Gent: dat zijn de zes teams die deelnemen aan play-off 1. Eén ploeg liet het doorheen de reguliere competitie te vaak afweten en moet dat nu bekopen met een deelname aan play-off 2: KRC Genk.

Zaterdagavond bewezen de troepen van Albert Stuivenberg nog maar eens dat ze eigenlijk in play-off 1 zouden moeten zitten. Geen enkele ploeg in play-off 2 beschikt over een beter uitgebalanceerde kern dan Genk, maar toch slaagde het er niet in om zich na dertig speeldagen in de top zes te nestelen.

Ronduit fantastisch voetbal tegen Lokeren

Tegen Lokeren legde Genk andermaal hele mooie combinaties op de mat. De Limburgers speelden Sporting Lokeren van het kastje naar de muur… en terug naar het kastje. Het werd uiteindelijk 4-0, maar de score had ook een pak hoger kunnen uitvallen.

Door een goede Davino Verhulst en ook omdat Genk redelijk wat kansen de nek omwrong bleef het uiteindelijk bij vier tegentreffers voor de doelman van Lokeren. Zie daar ook meteen een belangrijke reden waarom de Limburgers zich niet van een deelname aan play-off 1 wisten te verzekeren: Genk kan soms zo geweldig spelen, maar toch moeite hebben om het verschil maken.

Te wisselvallig en bij momenten nog niet efficiënt genoeg

Tegen Lokeren duurde het tot minuut 72 vooraleer de – oververdiende – 2-0 op het scorebord stond. Tegen sommige andere tegenstanders bekoop je dat met een tegentreffer en moet je opnieuw vanaf nul beginnen. Iets wat Genk gedurende de eerste dertig speeldagen al eens kon overkomen.

Onder Albert Stuivenberg, en ook eerder onder Peter Maes, was dit Genk gewoon té wisselvallig om zich bij de eerste zes in het klassement te knokken. De laatste weken was er al beterschap merkbaar, maar toen was het te laat. Genk beschikt zonder twijfel over een ploeg die potten kan breken in play-off 1, maar het zal niet voor dit jaar zijn.

Europees ticket

Het moet dan maar alles zetten op play-off 2. Genk heeft daarin nog een lange weg te gaan, maar een Europees ticket in de wacht slepen is hét doel in de Luminus Arena. En wie weet nog een keertje stunten in de nu al meer dan geslaagde Europa Leaguecampagne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties