"Als Guardiola nu moet beslissen over Kompany zal het negatief zijn"

Redactie
| 0 reacties
"Als Guardiola nu moet beslissen over Kompany zal het negatief zijn"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany heeft nu een paar matchen na elkaar kunnen spelen, maar de volgende weken zouden voor hem wel eens heel belangrijk kunnen worden. Dat meent Simon Stone, BBC-journalist, die Manchester City nauw in het oog houdt.

Kompany is nog steeds een belangrijke pion, maar... "Het is fantastisch voor Manchester City dat Vincent Kompany terug is. Hij is een anker voor de spelers rond hem en het team speelt met meer gemak als hij meedoet", vertelt hij bij Sporza. "Op dit moment weten we niet of hij nog een toekomst bij City heeft.

"In het begin van het seizoen deed het verhaal de ronde dat Guardiola geen fan is van Kompany, ook al is hij naar de buitenwereld altijd heel complimenteus voor hem. Maar is Guardiola geen fan van Kompany omdat hij zo blessuregevoelig is of omdat hij niet bij zijn speelstijl zou passen? Want toen Kompany wél fit was, speelde hij ook niet altijd. Wellicht kennen we pas het antwoord op deze vraag als Kompany 15 à 20 matchen op een rij beschikbaar is."

Risico

Kompany moet zich op 30-jarige leeftijd dus weer bewijzen. "Als Guardiola nu zou moeten beslissen over de toekomst van Kompany, dan het ongetwijfeld een negatieve beslissing zijn. Want hij zal geen risico durven te nemen met hem. Als hij maar 8 matchen op een seizoen kan spelen, kun je je defensie niet rond hem bouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties