Reactie Polyglot van 13 clean sheets in 24 matchen heeft geheim: "Maakt de communicatie makkelijker"

Polyglot van 13 clean sheets in 24 matchen heeft geheim: "Maakt de communicatie makkelijker"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse en KV Mechelen hielden elkaar op een 0-0 gelijkspel. En daar waren beide teams achteraf wel min of meer mee tevreden. Colin Coosemans dikt ondertussen zijn indrukwekkend lijstje clean sheets nog wat aan. En daar heeft hij wel een speciaal recept voor.

Coosemans moest in het begin van het seizoen nog op de bank toekijken hoe Moris zich naar vijf clean sheets speelde, alvorens een blessure van de Luxemburger voor een kans zorgde voor de goalie. En diens vertrouwen neemt week na week toe.

Na negen clean sheets in de reguliere competitie in achttien wedstrijden, zit hij nu ook al aan vier op zes in play-off 2. Met zijn dertiende van het seizoen steekt hij Butelle nu ook helemaal voorbij. En daar heeft hij een speciaal recept voor.

De goalie van KV Mechelen is erg goed met talen. Zijn vriendin is van Italiaanse afkomst, maar ook andere talen leert Coosemans vrij vlot. In zijn periode bij Waasland-Beveren was hij met Sousa & co voor zich snel het Portugees machtig, nu leert hij ook wat Servisch.

Met Vitas en Cocalic voor zich is dat de voertaal onder de centrale verdedigers. "Ik probeer altijden overal goed te communiceren met mijn verdediging. Het is op dat gebied makkelijker dat we nu al een paar weken met hetzelfde duo achteraan spelen: het voelt goed aan en ik ken ondertussen al enkele woorden Servisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties