Reactie Pieter Gerkens weet met zijn tel (12 goals) geen blijf: "Ik mag niet klagen, wie had dit voor het seizoen durven voorspellen!"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden
| 8 reacties
Pieter Gerkens weet met zijn tel (12 goals) geen blijf: "Ik mag niet klagen, wie had dit voor het seizoen durven voorspellen!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zes goals in de play-offs, twaalf in totaal. De doelpuntenteller van Pieter Gerkens blijft maar aandikken dit seizoen. Ook tegen Standard kroonde de Limburger zich tot matchwinnaar.

"Twaalf stuks, ik mag niet klagen", lachte Gerkens na de 1-0 overwinning. "Wie had voor dit seizoen durven voorspellen dat ik twaalf keer zou scoren in de Jupiler Pro League. Hopelijk blijft dit nog even duren."

Als STVV wint, scoort Gerkens. "Daar lijkt het nu wel op. (knipoog) Ik ben blij dat het zo goed loopt, maar voor mij had vandaag ook Igor Vetokele (die aan de basis lag van de 1-0, red.) mogen scoren."

Een afsluitende finalematch tegen Genk? Hopelijk volgt er nadien nog een duel 

De goal van Gerkens kwam hoe dan ook wat uit de lucht vallen. "Het leek een 0-0 te worden. Standard zit dan wel in een slechte vorm, maar op het veld zag je de individuele kwaliteiten van sommige spelers. Beide ploegen dwongen nauwelijks kansen af."

Dankzij de zuinige overwinning sprongen de Kanaries naar de leiding in groep A. "We staan nu voor twee lastige uitduels. We willen het graag thuis tegen KV Mechelen afmaken. Met een afsluitende finalematch tegen Genk? Hopelijk mag er nadien nog een duel volgen." (grijnst)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties