Jeurissen is het volmondig eens met Vanhaezebrouck: "Dit kan alleen maar voor meer duidelijkheid zorgen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 19 reacties
Jeurissen is het volmondig eens met Vanhaezebrouck: "Dit kan alleen maar voor meer duidelijkheid zorgen"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck kaartte een tijdje terug het probleem van de schorsingen aan. Er worden immers vaak gelijkaardige overtredingen met verschillende straffen berecht. Ex-topscheids Robert Jeurissen geeft de coach van AA Gent gelijk.

"Vijf-zes jaar geleden pleitte ik, bij Allaerts toen nog, voor een database met verschillende overtredingen per categorie waarin duidelijk gemaakt werd welke straf er voor welke overtreding geldt. Tackles voet vooruit, op de grond, van de grond, enzovoort", aldus Vanhaezebrouck destijds.

Het zou de verschillen in strafmaat kunnen oplossen én voor duidelijkheid zorgen. Dat vindt ook oud-scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen in een reactie aan Voetbalkrant.com. "Op die manier kan je alle fouten of alle rode kaarten op een juiste manier bestraffen."

Dit kan zware fouten uit het voetbal helpen weren -

"Zo vermijd je dat de ene speler twee speeldagen schorsing krijgt voor een zware fout en iemand die een minder zware overtreding begin ook twee zondagen aan zijn broek krijgt." Hij zou het alleszins op de agenda willen.

"Zoiets moet samen met het referee office, de geschillencommissie en de reviewcommissie bekeken worden in het tussenseizoen." Het zou ook zware fouten uit het voetbal kunnen helpen weren. "Als spelers weten welke straffen er vastliggen, zou het zware fouten kunnen helpen vermijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties