Tien om te zien: Welke topschutters hadden wij vóór het seizoen alweer verwacht?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties

Onze tien verwachte topschutters, het draaide toch anders uit

Tien om te zien: Welke topschutters hadden wij vóór het seizoen alweer verwacht?
Foto: © Photonews

Aan het begin van het seizoen blikten we in de reeks tien om te zien vooruit naar de komende voetbaljaargang met tal van voorspellingen. Met het risico ons helemaal belachelijk te maken, kijken we nu eens terug.

We bijten de kop af met de topschutters. Voor het begin van het seizoen zagen we deze tien jongens echt ontploffen. Bij sommigen draaide dat toch anders uit en Teodorczyk zagen we al helemaal niet aankomen.

Abdoulay Diaby (Club Brugge) 0 doelpunten

Abdoulay Diaby scoorde vorig seizoen 16 doelpunten, maar dit jaar ging het helemaal fout voor de Malinees door heel wat blessures. Hij kwam amper in zestien wedstrijden in actie, startte maar zes keer en kon geen enkele keer de weg naar de netten vinden.

Jérémy Perbet (AA Gent) 10 doelpunten

De topschutter van vorig seizoen scoorde er bij Charleroi 24, maar was nooit écht de eerste keuze onder Hein Vanhaezebrouck. Hij scoorde tien doelpunten en was Europees belangrijk, maar lijkt alweer op weg naar de uitgang.

Ally Samatta (KRC Genk) 10 doelpunten

Samatta moest lang achter Karelis zijn kans afwachten, maar na de blessure van de onfortuinlijke Griek kon hij toch zijn streng meer dan trekken.

Gohi Bi Cyriac (KV Oostende) 4 doelpunten

Cyriac scoorde vorig seizoen maar liefst veertien doelpunten, maar dit jaar stond ene Landry Dimata op. Hij duldde geen tegenstand voorin bij Oostende en na vier doelpunten verkaste Cyriac naar Fulham. Daar kwam hij één keer tot scoren.

Mbaye Leye (Zulte Waregem) 16 doelpunten

Gouwe ouwe Mbaye Leye deed het opnieuw goed dit seizoen. Na zijn twintig goals van de vorige jaargang, deed hij het met zestien goals niet veel slechter. Hij ging vooral voor de play-offs helemaal los. In de periode van de waarheid maakte hij er maar drie.

Jelle Vossen (Club Brugge) 16 doelpunten

Ook Jelle Vossen kwam aan het mooie getal van zestien doelpunten. Zonder de concurrentie van Diaby maakte hij een pak meer minuten in de competitie.

Igor Vetokele (Zulte Waregem/Sint-Truiden) 8 doelpunten

Het verhaal van Vetokele dit seizoen is een opmerkelijk. Hij kwam helemaal niet aan de bak of uit de verf bij Zulte Waregem, maar bij Sint-Truiden toonde hij zijn capaciteiten na de winterstop. Met acht goals op een half seizoen, ging het niet slecht bij de Kanaries.

Ivan Santini (Standard) 1 doelpunt

Ivan Santini, daar kregen ze bij Standard niet veel meer van te zien. Hij speelde één wedstrijd en scoorde daarin. Daarna trok hij naar de Ligue 1.

Florian Taulemesse (Eupen) 2 goals

Florian wie? Dat horen we jullie collectief denken. Niet Onyekuru, niet Sylla, maar wel Taulemesse werd door ons getipt als mogelijke topschutter van Eupen. Na twee goals in achttien matchen mocht hij richting Cyprus verkassen.

Tom De Sutter (Lokeren) 10 goals

De Sutter begon matig aan het seizoen met vier doelpunten, maar ontplofte écht in de play-offs. Met zes treffers kwam hij eindelijk helemaal los.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat we er bij heel wat spelers los naast zaten. Onze excuses hierbij aan Onyekuru en vooral Lukasz Teodorczyk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties