Benteke ziet een nieuwe man opduiken: "Vier spitsen? Vijf eigenlijk"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt en Hermès Van Damme vanuit Brussel
| 0 reacties
Benteke ziet een nieuwe man opduiken: "Vier spitsen? Vijf eigenlijk"

Christian Benteke was ooit onze nummer 1 in de aanval, maar speelde in 2015 die status kwijt. Nu nog steeds is Romelu Lukaku de nummer 1 en zijn er veel concurrenten die hem het vuur aan de schenen moeten leggen. En er kwam ook een vijfde spits op de deur kloppen ...

Roberto Martinez heeft van Lukaku zijn duidelijke nummer 1 gemaakt in de pikorde. Rest de vraag wie er dan nu op de tweede plaats staat? In Rusland en in Gibraltar scoorde Benteke vijf keer, maar ook Batshuayi liet recent goede dingen zien.

"Wat mij betreft is er Romelu en dan is er ons. We proberen allemaal de coach een beetje te ambeteren bij het maken van zijn keuzes, door zelf de lat zo hoog mogelijk te leggen en zowel bij onze clubs als bij de nationale ploeg zo goed mogelijk te spelen", aldus Benteke op de persconferentie in het Koning Boudewijnstadion.

We hebben allemaal onze specifieke kwaliteiten

"We willen de coach vooral een extra optie bieden. Mijn seizoen bij Crystal Palace? Ik had graag meer gescoord, al mag ik globaal genomen vrij tevreden zijn. Maar de prestaties konden beter, ik moet ook nog constanter worden. Daaraan moet ik zeker nog werken."

En de concurrentie vooraan is nog scherper geworden, want Benteke ziet een nieuwe pion: "Ik denk dat we met vier aanvallers zijn. Enfin, eigenlijk met vijf als je Dries Mertens meetelt. We vergeten hem zeker niet. Iedereen heeft zijn specifieke kwaliteiten en wil dat tonen aan de coach." De 28 doelpunten van Dries Mertens in de Serie A hebben dus ook op Benteke indruk gemaakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties