Kent u hem nog? Vergeten ex-Rode Duivel maakt furore met loepzuivere hattrick in de MLS

Bart Ver Elst
| 10 reacties

In de Major League Soccer heeft Dallas afgelopen nacht een ruime overwinning geboekt tegen Real Salt Lake. De score liep op tot 6-2 en een landgenoot had een belangrijk aandeel in die ruime zege.

Roland Lamah (archieffoto) speelt tegenwoordig in de MLS voor Dallas. In het duel tegen Salt Lake was de ex-aanvaller van onder meer Anderlecht, Roda, Le Mans en Swansea goed voor een loepzuivere hattrick in de eerste helft. Lamah deed in de 8e, 22e en 31e minuut de netten trillen.

Een opvallende prestatie, zeker omdat de in Ivoorkust geboren Belg voor de match tegen Salt Lake slechts één keer tot scoren kwam voor Dallas. Hij kreeg 20 minuten voor tijd dan ook een welverdiende applausvervanging bij de thuisploeg.

Record verbroken

Bij de pauze stond het trouwens al 5-0 in het voordeel van Dallas, waardoor het de eerste ploeg uit de MLS-geschiedenis werd dat vijf keer kon scoren voor de rust. Met dank dus aan matchwinnaar Roland Lamah.