Francky Dury blijft opvallend rustig na knappe 6 op 6

Francky Dury blijft opvallend rustig na knappe 6 op 6
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zes op zes. Doelsaldo: 7-0. Francky Dury heeft allerminst reden tot klagen na twee wedstrijden in de Jupiler Pro League. Reken er ook nog eens een behoorlijke Supercup in Anderlecht bij en dit Essevee lijkt gewapend voor opnieuw een jaartje meeknokken om play-off 1. "Laat ons afwachten."

Dury had het vooraf op zijn persconferentie al laten weten: "Laat ons maar 6 op 6 pakken, want daarna komt er een moeilijk luik aan met drie lastige wedstrijden voor de eerste, korte interlandbreak", aldus de oefenmeester van Essevee.

En ook na de tweede zege van het seizoen bleef hij koeltjes: "Nu volgen Club Brugge en uitwedstrijden op Standard én Charleroi. Dat is zeker niet makkelijk. Laat ons nu maar eens zien hoever we staan tegen de betere ploegen."

Net als vorige week maakte 1 belangrijk moment het verschil. Na de gestopte strafschop van Bostyn in Eupen was er nu een rode kaart voor Dussaut. "Een beetje geluk kan je altijd gebruiken, maar dit zet ons wel op weg naar een goede start."

De fans? Die vierden - net als vorig jaar - feest als ware ze al bijna kampioen. Luidop dromen ze zelfs al van een nieuwe herfsttitel. Het zou wat zijn, maar Dury gaat - minstens de komende drie wedstrijden - niet in zijn kaarten laten kijken wat betreft dat soort ambities.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties