Sander Coopman had voor hetzelfde geld bij een andere eersteklasser gezeten: "Er was een akkoord met Antwerp"

Redactie
| 20 reacties
Sander Coopman had voor hetzelfde geld bij een andere eersteklasser gezeten: "Er was een akkoord met Antwerp"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sander Coopman werkt aan zijn carrière bij Zulte Waregem. Bij Club Brugge mocht hij ook blijven, maar hij had er veel minder speelminuten in het vooruitzicht. En hij kon ook naar Antwerp, maar dat liet hij zelf vallen.

Club wou hem niet per se verhuren, maar Coopman koos voor het sportieve. "Op verzoek van Club, toch een blijk van vertrouwen. Ik mocht ook kiezen: weer een seizoen verhuurd worden of blijven in Brugge – ik was meer dan welkom. Ik vond echter dat ik nog een jaar extra, met veel speelminuten, nodig had bij Zulte Waregem, om zo een verlengstuk aan dat goede seizoenseinde te breien", zegt hij in S/V Magazine.

Club Brugge vroeg 200.000 euro huurgeld en de betaling van zijn loon aan Zulte Waregem. En dat was toch iets dat een struikelblok vormde. Ineens moeide ook een andere eersteklasser zich met de zaken. "Tijdens de stage met Club in Nederland kreeg ik telefoon van mijn makelaar. ‘Er is een akkoord!’ ‘Met Zulte Waregem?’ ‘Neen, met Antwerp.’"

Antwerp? Je weet niet of die puzzel zal passen

"Diezelfde dag ben ik naar ginder gereden om naar hun voorstel te luisteren. Een mooi project, maar mijn voorkeur ging nog altijd uit naar Zulte Waregem. Antwerp, dat was een volledig nieuwe ploeg, je weet niet of die puzzel zal passen. Bovendien had ik dan moeten verhuizen, met veel rompslomp, want mijn vrouw werkt ook in Waregem en mijn zoontje Lyam gaat er naar de crèche."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties