Gent-nieuwkomer Sylla onder de indruk van trainingsarbeid én complex: "Vergelijkbaar met Barcelona"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 4 reacties
Gent-nieuwkomer Sylla onder de indruk van trainingsarbeid én complex: "Vergelijkbaar met Barcelona"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Voor Mamadou Sylla was Eupen een stap terug, zeker als je ziet dat ook Barcelona (bij de jeugd) en Espanyol op zijn cv staan. Bij Gent maakte hij opnieuw een grote stap voorwaarts.

Dat ziet hij ook aan het nagelnieuwe trainingscomplex van AA Gent. "Het is één zoals alle grote ploegen die hebben. Of ik het kan vergelijken met Barcelona? Op vlak van kwaliteit en voorzieningen wel", aldus Sylla in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"In Barcelona was het natuurlijk een pak groter, met meer dan tien voetbalvelden." Maar de Powerhill, die stond daar niet. "Haha, neen, daar stond die berg niet", lachte Sylla.

"Of ik daarvan hou? Het is zwaar, dat is zeker", ging de spits verder. "Dit is de zwaarste voorbereiding die ik ooit meemaakte." Het regime van Vanhaezebrouck is inderdaad berucht.

Ik voel me sterker dan ooit, dankzij die loodzware voorbereiding

-Mamadou Sylla

"En dat is maar goed ook. Ik voel me gewoonweg sterker worden. Nu speel ik wedstrijden aan een veel hoger ritme dan ik ooit deed én kan ik de volle 90 minuten spelen zonder krampen."

"Al dat harde werk heeft een doel, ik ben fitter dan voordien en nu heb ik die problemen niet meer. De krampen zijn voorbij, al was het in die eerste week écht doodgaan", sloot Sylla af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties