Opvallende wijziging bij U21- en Youth League-ploeg Anderlecht: nieuwe coaches aan het roer

Opvallende wijziging bij U21- en Youth League-ploeg Anderlecht: nieuwe coaches aan het roer
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Verrassing gisterenavond in Dender: René Peeters coachte de U21 van Anderlecht tijdens hun wedstrijd tegen OH Leuven (3-2 winst). Er zijn dan ook grote structurele veranderingen bij de jeugdploegen van paars-wit. De aanwezigheid van coördinator Emilio Ferrera laat zich gevoelen.

Ferrera werd aangetrokken om de coaches van de jeugdploegen te evalueren en te begeleiden. Nu heeft hij - in samenspraak met het bestuur en hoofd opleidingen Jean Kindermans - een wel ingrijpende verandering doorgevoerd.

René Peeters, die vorig seizoen kampioen werd met de U17 en in het verleden al beloftencoach was, wordt terug naar de U21 gehaald en zal samen met Ferrera de ploeg onder zijn hoede nemen. Ook in de Youth League dus, dat in principe grotendeels dezelfde ploeg zal zijn, uitgezonderd de mannen die te oud geworden zijn.

Emilio Ferrera gaat zelf ook een deel van de coaching van de U21 op zich nemen.

Mo Ouahbi, die tot nu toe beloftencoach was, wordt naar de U17 overgeheveld. Ferrera heeft dus voor de eerste keer ingegrepen. Hij zal zelf een belangrijke rol gaan spelen in de trainingen van de jonge garde. Samen met Peeters zal hij ook de coaching op zich nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties