Onwaarschijnlijk: Olivier Deschacht blijft ook op zijn 36ste verbazen: 100 in zicht

Onwaarschijnlijk: Olivier Deschacht blijft ook op zijn 36ste verbazen: 100 in zicht
Foto: © photonews

Olivier Deschacht nadert stilaan de winter van zijn carrière. Al vele malen afgeschreven, maar telkens herrijst hij uit zijn as. Na een meer dan degelijke partij tegen Bayern München afgelopen dinsdag lijkt de centrale verdediger ook dit seizoen opnieuw in de plannen van René Weiler te passen.

Paniek alom bij Anderlecht toen vorige week Mbodji Kara geblesseerd uitviel. De stoere Senegalees is de absolute leider achterin bij de geplaagde recordkampioen. Doordat ook de Portugese nieuwkomer Josué Sa nog niet speelklaar geacht werd door Weiler, toverde de Zwitserse coach ouwe getrouwe Olivier Deschacht uit zijn hoed. En met succes!

Man van vele veldslagen

Met Deschacht kun je naar de oorlog, dat bewees hij in de matchen tegen Lokeren en Bayern München. Technisch geen hoogvlieger, dat is alombekend. Zijn onverzettelijkheid in de duels, grinta en leiderschap maken hem echter nog steeds waardevolle toevoeging in de huidige Anderlechtkern.

De blonde verdediger zag reeds vele concurrenten komen, maar vooral gaan. De laatste jaren aasden onder andere Triguinho, Safari, Büttner en N'Sakala op zijn linksbackpositie, maar allen kwamen ze van een kale reis terug. Deschacht kwam, zag en overwon!

Kritiek

De blonde verdediger is een paarswit icoon met 425 competitiematchen en 97 Europese matchen op de teller. Nochtans blijft hij voor verdeeldheid zorgen bij de supporters. Tegen Lokeren werd zijn naam nog gescandeerd door een deel van de fans. Onderstaande tweets demonstreren ook die verdeeldheid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties