Dit is onze Coach van het Jaar!

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Waregem
| 3 reacties
Dit is onze Coach van het Jaar!
Foto: © SDG

Naar jaarlijkse gewoonte reikt Voetbalkrant.com ook nu zijn trofeeën voor het seizoen 2016-2017 uit. Doelman, Belofte én Speler van het jaar kreeg u al, deze keer was het de beurt aan de Coach van het Jaar.

Na het tellen van alle stemmen van zowel redactie als lezers van Voetbalkrant.com/Walfoot.be, werd Francky Dury van Zulte Waregem verkozen tot Coach van het Jaar 2016-2017.

Dury wint met een minieme voorsprong op René Weiler, Felice Mazzu vervolledigt het podium. De coach, die er met Zulte Waregem een fantastisch seizoen heeft opzitten, mét Bekerwinst en de herfsttitel, was erg tevreden.

Ook al won hij al vaker individuele prijzen. "Het doet me altijd iets. Het is een appreciatie voor mijn werk. De ene keer zijn dat spelers, de andere keer zijn dat coaches, maar nu zijn het lezers en journalisten."

Het doet me altijd iets, het is een appreciatie voor mijn werk -Francky Dury

"Het is leuk en ook vooral een appreciatie naar het team en de manier waarop je voetbalt toe." Hij volgt Michel Preud'homme en Hein Vanhaezebrouck op. "Dat is een mooi rijtje", beaamde Dury.

Hou onze website in de gaten, later deze week heeft Francky Dury het over de evolutie van zijn Zulte Waregem én zijn ultieme droom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties