Foket is éíndelijk terug voetballer: "Dacht dat ik zelfs niet meer bij Dilbeek kon spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Foket is éíndelijk terug voetballer: "Dacht dat ik zelfs niet meer bij Dilbeek kon spelen"
Foto: © photonews

Veel lachen, dat deed Foket bij zijn terugkeer met de beloften van AA Gent op bezoek bij Charleroi. De vleugelspeler van AA Gent kwam dan ook van ver.

“Het kon me niet schelen dat het regende, het kon me zelfs niet schelen tegen wie het was”, gaf Foket mee op de website van de club. “Ik wilde gewoon weer een match spelen en me weer voetballer voelen. Het voelde goed."

Onder meer Peter Balette reisde met een bang hartje af naar Charleroi. "Ik heb nooit schrik gehad, zowel voor als na de operatie heb ik niets gevoeld. En de dokters hebben me gezegd dat ik er geen rekening meer mee moet houden."

Hadden ze me een contract van tien jaar voorgesteld, ik had het ook getekend

Zijn carrière hing toch aan een zijden draadje. “Het missen van die transfer of het vooruitzicht dat ik door mijn lange onbeschikbaarheid het WK zou missen, was toen het minste van mijn zorgen. Ik vreesde dat ik misschien nooit meer zou kunnen voetballen, zelfs niet met Dilbeek, laat staan op het hoogste niveau."

AA Gent zorgde ook voor een mooie geste, door hem een verbeterd contract aan te bieden, ondanks zijn situatie. “Ik heb dat echt geapprecieerd. Het was een teken van vertrouwen op een moeilijk moment. Hadden ze me op dat moment een contract van tien jaar voorgesteld, ik had het ook getekend.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties