Zulte Waregem is een G5-club: "We hebben teams voorbijgestoken én willen erin blijven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Waregem
| 72 reacties
Zulte Waregem is een G5-club: "We hebben teams voorbijgestoken én willen erin blijven"
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Het is officieel, Zulte Waregem is een club van de G5, over de laatste vijf seizoenen deed het team van Francky Dury het immers even goed als Racing Genk. Een mooie erkenning.

Peter Maes zei het ook na de wedstrijd tegen ons: "Zulte Waregem is een topclub. Maar ik vind dat we daar nog niet staan", aldus Francky Dury in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Maar het betekent dat we iets zijn. We haalden vier keer play-off 1 op vijf jaar tijd." Dat zorgde er ook voor dat Zulte Waregem voortaan een G5-club is. "Dat is een erkenning én een verrassing."

Toen was ik eigenlijk alles kwijt

-Francky Dury

"We hebben op een bepaalde manier toch andere ploegen voorbij gestoken. Dat motiveert mij ook, wij willen daar blijven. Het heeft ook belangrijke financiële voordelen."

Volgend jaar wordt het alvast geen evidentie om in die top-vijf te blijven. "We zijn die tweede plaats dan kwijt." Dat terwijl het mindere seizoen van enkele jaren terug nog een tijdje zal meetellen. "Toen hadden we het inderdaad moeilijk. Kums vertrok, Malanda vertrok, De fauw vertrok, Hazard was al weg. Ik was eigenlijk alles kwijt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties