Periodetitel is binnen voor Beerschot Wilrijk, maar wat nu? "Als het even kan ook die tweede pakken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Periodetitel is binnen voor Beerschot Wilrijk, maar wat nu? "Als het even kan ook die tweede pakken"
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Alexander Maes staat met Beerschot Wilrijk al met een been in 1A. Om ook dat tweede been daar te krijgen, moet er echter nog heel wat gebeuren. Hij blikt vooruit in een gesprek met Voetbalkrant.com.

De selectie kreeg op maandag en dinsdag vrijaf, maar vanaf morgen(woensdag, nvdr.) is er terug training. Zondag wacht immers al de verplaatsing naar Cercle Brugge.

'Ik denk dat de ambitie duidelijk gaat worden na twee, drie speeldagen", blijft Alexander Maes voorzichtig. "Eigenlijk moeten we gewoon verder voetballen zoals we geëindigd zijn. Als die finale eraan komt en wij pakken de tweede periode niet is die andere ploeg immers sowieso de ploeg in vorm."

Het wordt sowieso moeilijker

-Alexander Maes

Dan is het zaak om dat vormverschil te beperken. "Natuurlijk gaat het moeilijker zijn om de anderen te verrassen. Het zal dus sowieso moeilijker zijn voor ons. We gaan ploegen tegenkomen die ons gaan vastzetten net als tegen Union."

Zit er een ander systeem aan te komen, om toch te kunnen verrassen? "Wat we gaan doen, dat zal de coach beslissen. We hebben alleszins de kwaliteiten om eender welk systeem te spelen en hebben bewezen dat we niet enkel in een 3-4-3 tot ons recht komen."

Van loslaten is overigens geen sprake. "We moeten goed starten en als het kan die tweede periode ook naar ons toe trekken", besloot Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties