De Mos hekelt systeem én aanpak: "Het is nog te veel Club Med" en "Zo nooit kampioen"

De Mos hekelt systeem én aanpak: "Het is nog te veel Club Med" en "Zo nooit kampioen"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zijn een van de schaduwfavorieten op het WK 2018 in Rusland. Na de vorige twee toernooien wil iedereen meer dan een nieuwe kwartfinale. Aad De Mos heeft serieuze bedenkingen bij het systeem en nog wel wat zaken.

"Ik denk dat het systeem dat België nu speelt niet goed genoeg is om hoge ogen te gooien op het WK", aldus Aad De Mos fors in Stadion. "In het midden heb je veel problemen en achterin is er het zwakste gedeelte. Met drie achteraan ben je kansloos, je moet een plan B hebben met vier achterin tegen de uitgekookte landen."

Wat is zes weken in een voetballeven?

"Tegen Japan moet hij het meteen proberen met vier achterin. Als je iets wil winnen, moet je iets bedenken waarbij de beste spelers uit de wind kunnen worden gezet. Hazard en Lukaku kunnen dat, De Bruyne in mindere mate. We kijken maar naar namen en hoe ze spelen bij PSG of Tottenham, maar ze zijn daar deel van een goede ploegtactiek."

Ook de sfeer is te goed volgens De Mos: "Ik heb het gevoel dat het nog altijd Club Med is. Voor velen is dit de laatste kans om het WK te winnen, dan zou ik niet spreken over family time. Dat doen de grote landen ook niet. Er moeten eisen gesteld worden. Wat is zes weken in een voetballeven?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties