FC Belghoven Wisselend succes voor Brugse huurlingen: "We noemen hem al De Bruyne" vs. "Dennis moet geduld oefenen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Wisselend succes voor Brugse huurlingen: "We noemen hem al De Bruyne" vs. "Dennis moet geduld oefenen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Jellert van Landschoot (20) en Dennis van Vaerenbergh (19) spelen dit seizoen twee huurlingen van Club Brugge bij FC Eindhoven. Met negen andere landgenoten in de kern verliep de integratie van het blauw-zwarte tweetal vlekkeloos. Ex-Bruggeling Maxime Gunst laat z'n licht schijnen over de youngsters.

De 25-jarige Gunst is aan zijn vijfde seizoen bezig bij Eindhoven en neemt de Brugse jonkies op sleeptouw. "Toen ze toekwamen, waren ze nog wat onzeker", opent de linksachter in gesprek met Voetbalkrant.com. "Tenslotte kwamen ze voor het eerst in een volwassen ploeg terecht. Maar de groep vangt hen goed op. Door hun link met Club Brugge, had ik meteen een gespreksonderwerp."

Ik heb nog nooit zo'n fanatieke jongen als Jellert ontmoet

Lookalike van De Bruyne

De naam Van Vaerenbergh klinkt vanwege zijn goals in de Youth League vorig seizoen het bekendst in de oren bij de Belgische voetbalfans. Toch laat Van Landschoot momenteel het meest van zich horen bij de Eindhovenaren.

"Ik heb nog nooit een jongen als Jellert ontmoet", lacht Gunst. "Zó fanatiek, echt niet normaal. Soms denk ik: het is té. Maar hij is jong en ik heb liever een speler met zijn passie en gedrevenheid, dan iemand die slapend op het veld staat. Op termijn zal hij wel leren wanneer hij beter de kalmte bewaart."

De smaakmaker van FC Eindhoven doet vanwege zijn looks en speelstijl aan Kevin De Bruyne denken. "We noemen hem soms ook zo", gaat Gunst verder. "Jellert vindt dat wel leuk, maar zegt dan meteen: Als ik De Bruyne was, zat ik nu al elders. Hij heeft een nuchtere kop."

Dennis heeft mentaal stappen vooruit gezet, hij is harder geworden

Zware concurrentie voor Van Vaerenbergh

Van Vaerenbergh kan zich voorlopig moeilijker doorzetten. De centrumspits moet bij FC Eindhoven optornen tegen Mart Lieder, goed voor 13 comeptitiegoals in evenveel matchen.

"Dennis had wellicht iets anders van zijn uitleenbeurt verwacht. Toch heeft hij mentaal al stappen gezet", vindt Gunst. "Hij is harder geworden, terwijl hij in het begin al snel in een hoekje kroop. Dat ziet de trainer ook, die hem regelmatig beloont met een invalbeurt. Toch zal Dennis iets meer geduld moeten oefenen dan Jellert."

De komende dagen laten we Van Landschoot en Van Vaerenbergh zelf aan het woord over hun eerste maanden bij FC Eindhoven, net als AA Gent-huurling Elton Kabangu. Blijf Voetbalkrant.com dus zeker in de gaten houden!

Maxime Gunst (links) speelde tussen zijn 16e en 20e voor Club Brugge
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties