Derksen haalt ongemeen hard uit naar vrouwenvoetbal: "Stelt geen reet voor"

Derksen haalt ongemeen hard uit naar vrouwenvoetbal: "Stelt geen reet voor"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Derksen, analist bij Voetbal Inside, blijkt geen grote fan te zijn van vrouwenvoetbal. Ook in Nederland vroegen de Oranje Leeuwinnen een gelijkstelling qua premies met de mannen. "Ze zijn helemaal los geslagen", fulmineerde Derksen.

Viviane Miedema deed de oproep. “Meisje Miedema is de weg kwijtgeraakt. Die roept dat de Oranje Leeuwinnen beter presteren dan de mannen en dat ze qua werk exact hetzelfde doen. Dan denk ik: zit niet uit je nek te lullen", klinkt het hard.

“Op gebied van tv-rechten brengen mannen een meervoud binnen. En Adidas en Nike zullen nooit hetzelfde bieden als bij de heren, al zal dat na de Europese titel voor de vrouwen misschien een beetje aantrekken”, vervolgt Derksen.

40 toeschouwers

Minister Bruno Bruins schreef een brief aan de KNVB om de inkomensverschillen te nivelleren. "Dit gaat nergens over. De meiden zijn op hol geslagen. Het vrouwenvoetbal stelt geen reet voor. Er staan in Nederland veertig mensen te kijken. In Engeland is dat niet anders. Manchester City mag blij zijn met 1000 toeschouwers bij de vrouwen", ging Derksen verder.

“Ja, bij de Leeuwinnen is het wel uitverkocht, maar als ze ergens in Europa vriendschappelijk spelen, krijgt de KNVB natuurlijk niet de hoofdprijs voor deze dames. Als de mannen ergens vriendschappelijk spelen, doet de KNVB dat echt alleen maar voor het geld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties