Reactie Chapeau: Wim Smet komt het na dubieuze beslissing in Oostende - Standard uitleggen in mixed zone, dit had hij te zeggen

Chapeau: Wim Smet komt het na dubieuze beslissing in Oostende - Standard uitleggen in mixed zone, dit had hij te zeggen
Foto: © photonews

Dé beslissing in de wedstrijd tussen KV Oostende en Standard viel vlak voor de gelijkmaker van de Rouches. Brecht Capon zette voor, Sebastien Pocognoli kreeg de bal tegen de arm. Lawrence Visser en Wim Smet stonden er dichtbij, maar gaven geen elfmeter. Wat, waarom en hoe? De ref kwam het uitleggen.

"Voor ons was het duidelijk: er is geen beweging naar de bal toe en dus is het geen strafschop", aldus Wim Smet na de wedstrijd in de catacomben van de Versluys Arena. "Op het moment dat Pocognoli de bal raakt, gaat zijn arm achteruit. Maar dat is geen argument."

"Je moet kijken naar het moment van impact. Dan is de arm van Pocognoli naast zijn lichaam. Het is zeker geen slag naar de bal en het is van erg dichtbij", was de scheidsrechter kristalhelder. "Dus het was niet bewust."

Dat is de job van het scheidsrechter zijn

Toch snapt de arbiter ook dat de fans van Oostende boos zijn: "Bij zo'n soort beslissingen zal er altijd wel iemand zich benadeeld voelen. Als je zo'n strafschop fluit, dan zullen ze zeggen dat het aangeschoten bal was. Het is de Beker van België, de twee ploegen willen verder."

"Als scheidsrechter moet je positieve en negatieve beslissingen nemen. Die zijn altijd voor of tegen iemand. Maar ik sta nog steeds achter mijn beslissing, ook na het bekijken van de beelden", gaf Smet nog prijs. Chapeau overigens dat hij meteen zijn besluit kwam toelichten in de mixed zone.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties