Antwerp-fans zijn het beu en vinden dat ze gediscrimineerd worden: "Supporters zijn geen criminelen"

Antwerp-fans zijn het beu en vinden dat ze gediscrimineerd worden: "Supporters zijn geen criminelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters van Antwerp vinden dat ze 'een speciale behandeling' krijgen. En dat zijn ze beu. Antwerp Dynamite, een sfeergroep die zo'n 7.000 supporters verenigt, lanceert daarom een oproep richting de bevoegde instanties.

En dan hebben ze het vooral op de Voetbalcel Binnenlandse Zaken. Hieronder de volledige brief:

WIJ ZIJN DE BELGISCHE RICHTLIJNEN KOTSBEU!

Vooral de regel die op sommige verplaatsingen wordt toegepast en luidt: "Er worden bij de bezoekers geen spandoeken toegelaten"

Ten eerste, wat heeft dit als nut? Hiermee wil je gewoon je club, groep of supportersclub mee presenten. Voor een sfeergroep zoals ons is het zeer belangrijk dat we onze away-banner voor ons kunnen ophangen, zo kunnen we onszelf presenten zowel in goede en slechte dagen alsook in dagen van protest.

Ten tweede, als we het goed bekijken zijn wij de enige ploeg waarbij ze deze regel toepassen, deze regel is bij meerdere verplaatsingen van toepassing (STVV, Zulte-Waregem en Standard) terwijl andere ploegen hun banners daar wel gewoon mogen ophangen.

Als deze regel niet van toepassing is valt het vaak voor dat wel enkel spandoeken van 2 op 2 meter toegelaten zijn... OoK zijn deze nutteloze regels enkel van toepassing in ons apenlandje waarbij het lastigvallen van voetbalsupporters belangrijker is dan het opsporen en oppakken van terroristen.

Wij vinden dat het dringend terug tijd is voor NORMALISATIE VAN HET VOETBAL

En oh ja nog iets, VOETBALSUPPORTERS ZIJN GEEN CRIMINELEN !

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties