Reactie Essevee gaat zich flink versterken: "Drie nieuwkomers zal niet voldoende zijn" en "Na Nieuwjaar een nieuwe ploeg, wees maar zeker"

Essevee gaat zich flink versterken: "Drie nieuwkomers zal niet voldoende zijn" en "Na Nieuwjaar een nieuwe ploeg, wees maar zeker"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem moest ook tegen Charleroi de kelk tot de bodem ledigen: 0-4 en zo 4 op 39. Tijd voor oplossingen dus en die lijken in een fikse en snelle wintermercato te liggen. Francky Dury beseft dat er veel bij zal moeten komen en heeft er vertrouwen in.

Sammy Bossut gaf het na de match al aan: "We hebben gewoon versterkingen nodig, mannen met ervaring. We hebben te weinig kwaliteit om dit soort voetbal tegen degradatie te brengen. Drie versterkingen zal niet volstaan, ik hoop op vier of vijf nieuwkomers."

Francky Dury was op zijn persconferentie overtuigd: "Er zal hier na Nieuwjaar een nieuwe groep zijn om mee aan de slag te gaan, wees daar maar zeker van. Versterkingen zijn nu dringend en broodnodig, zodat we ze mee kunnen nemen op stage."

Op een wondermiddel of mirakel moeten we niet hopen, we moeten het zelf doen

"Op een wondermiddel of een mirakel moeten we niet hopen, we zullen er zelf moeten uitraken. Op dit moment zijn we niet sterk genoeg daarvoor, dus moeten er nieuwe jongens bijkomen. Er is geen tijd meer te verliezen, hoe langer het duurt hoe moeilijker het wordt."

Klappen van de zweep

Dury weet ook al wie hij er allemaal bijwil qua type: "Ik heb iets in mijn hoofd, als we die versterkingen kunnen halen en ze zijn direct inzetbaar, dan ben ik overtuigd dat het zal lukken", is de oefenmeester van Essevee duidelijk.

Daarbij moet nu niet de exotische of experimentele toer worden opgegaan: "Neen, we hebben nu nood aan ervaren jongens die het klappen van de zweep kennen en die de Belgische competitie goed kennen. We gaan niet speuren naar Australiër, Afrikanen of Zuid-Amerikanen op dit moment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties